Matcha ijs met een krokant koekje
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 225ml volle melk
  • 63ml volle room
  • 63g suiker
  • 50g eigeel
  • 1afgestreken el matcha poeder
  • 2vellen brickdeeg
  • zwart sesamzaad
Instructies
  1. Breng de melk en de room aan de kook met het matcha poeder.
  2. Klop het eigeel met de suiker schuimig.
  3. Giet het room, melk mengsel over het eigeel en roer goed.
  4. Giet het geheel terug in het steelpannetje en warm weer op, NIET KOKEN!!!. Er moet een lichte binding ontstaan. Roer met een houten lepel.
  5. Giet door een zeef en laat afkoelen in de koelkast.
  6. Draai het ijs in een ijsmachine.
  7. Kook het water met de suiker op.
  8. Verwarm de oven op 180 graden.
  9. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Bestrijk het brickdeeg met de suikersiroop en leg de twee vellen op elkaar, bestrooi met sesamzaad. Leg ze op de bakplaat en bak ze goudbruin in de oven.
  10. Laat de koekjes afkoelen.
  11. Schep twee bolletjes op een bord en steek er een koekje op, werk af met wat sesamzaadjes.
Notities

Dit is zeker geen dessert voor iedereen, matcha heeft een zeer speciale smaak.

Je ben voor of tegen, proberen maar, mooi is het alleszins.

Wij vonden het lekkerder naarmate we aan het eten waren, dus we moesten toch ook wel eventjes wennen aan deze nieuwe smaak.