Mechelse koekoek met cognacsaus en gevulde champignons
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
4Mechelse koekoek filets
2sneden zwarte woudhamin kleine stukjes
12dikkechampignonsof 4 portobello’s
2kleine stronkjeswitloof
2takjespeterseliegehakt
200mllight room
pezo
1elamandelschilfersbak ze in een droge pan goudbruin
2elcognac
olijfolie
pomme duchessenaar smaak
1nootboter
bruine roux
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de steeltjes van de champignons en hak ze fijn.
Snij het witloof fijn.
Stoof het witloof aan in wat olijfolie.
Voeg de fijn gesneden steeltje van de champignons toe en bak mee.
Doe er ook de ham en peterselie bij en overgiet met een geut room, breng op smaak met pezo.
Vul de champignons met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal.
Strooi er de amandelschilfers over.
Zet de champignons 10 minuten in de oven.
Bak ook de pomme duchesse.
Kruid het vlees met pezo en bak het in een pan met wat boter, tot ze gaar zijn.
Haal ze uit de pan en hou warm in aluminiumfolie.
Maak de cognacsaus:
Blus de pan met de cognac en de rest van de room.
Laat wat inkoken en kruid bij met pezo, eventueel nog wat vleesbouillon.
Dik de saus een beetje in met bruine roux.
Snij het vlees in plakjes.
Lepel wat saus op de borden daarop het vlees.
Leg op ieder bord 3 champignons en de pomme duchesse.
Werk af met een groen blaadje.
Notities
Portobello’s zijn niet overal verkrijgbaar, een grote champignon kan ook, maar zet er dan drie per persoon op het bord.