Mechelse koekoek met pruimensaus
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Pruimensaus
  • 1 sinaasappeluitgeperst
  • 75g gedroogde pruimen
  • 1 steranijs
  • 1/2 rundsbouillonblokje
Groentjes
  • 200g sluimerewten
  • 4 wortelen
  • 1kleine uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
Overige
  • 2 Mechelse koekoek filets
  • boter
  • olijfolie
  • pezo
  • 1 appelsienontdaan van schil en vliezen, Ć  vif gesneden
  • aardappelbolletjes
Instructies
Pruimensaus
  1. Zet de pruimen in lauw water en laat ze een half uurtje wellen.
  2. Snij de pruimen in stukjes en doe ze samen met het appelsiensap, de steranijs, het bouillonblokje en 150 ml water in een steelpannetje. Laat op een zacht vuurtje wat inkoken.
  3. Verwijder de steranijs, voeg 50 ml water toe en mix glad met de staafmixer. Kruid bij met peper.
Groenten
  1. Maak de wortelen zuiver en snijd ze in schuine stukken, stoom ze beetgaar.
  2. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
  3. Voeg de sluimererwten toe en gaar ze in de ui. Doe er de wortelen bij, deze zijn gaar en moeten enkel weer doorwarmen. Kruid met pezo
Overige
  1. Verwarm de friteuse of airfryer en bak de aardappelbolletjes zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Kruid de koekoek met pezo en bak mooi bruin in een pan met boter, het vlees moet doorbakken zijn!
  3. Snij de filets in 3 en leg op de borden, oversaus het vlees en serveer met de groentjes en de aardappelbolletjes. Werk af met de sinaasappelpartjes.
Notities

Probeer de saus eens bij eend, hemelse combinatie!