Melanzane met mortadella en chorizo
Porties
3personen
Porties
3personen
Ingrediƫnten
Tomatensaus
  • 2teentjes lookgeperst
  • 1 kruidentuiltjetijm, peterseliestengels, laurier en rozemarijn
  • 800g tomatenblokjesmutti
  • 1koffielepel oregano
  • 1koffielepel italiaanse kruiden
  • pezo
Overige
  • 2 auberginesin plakken van 0,5cm gesneden
  • 2 courgettein plakken van 0,5cm gesneden
  • fleur de sel
  • 100g mortadella
  • 100g pikante salami
  • 1bol buffelmozzarella
  • 150g geraspte parmezaan
  • 1/2plantje basilicum
  • olijfolie
Instructies
De tomatensaus
  1. Stoof de ui en de look aan in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en het kruidentuiltje, de oregano en de Italiaanse kruiden toe. (Kruidentuiltje: bind de kruiden samen met keukentouw) Laat 20 minuten sudderen, verwijder het kruidentuiltje en mix glad.
  2. Bestrooi de aubergines aan beide kanten met fleur de sel en laat ze onder een gewicht 15 minuten trekken, spoel het zout eraf en dep goed droog.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Overige
  1. Gril de aubergines en de courgette aan in een grillpan met olijfolie. Kruiden kan maar enkel peper.
  2. Snij de twee vleessoorten in reepjes.
  3. Stel de ovenschotel in laagjes samen: Eerst tomatensaus daarop de aubergine, Parmezaan, de mortadella, basilicumblaadjes, courgette en de pikante salami. Herhaal tot alle ingrediƫnten op zijn, eindig met tomatensaus. Scheur de mozzarella over de tomatensaus.
  4. Zet de ovenschotel 25 minuten in de oven.
  5. Haal uit de oven en werk af met bacilicum.
Notities

Let op met extra zout, de aubergines zijn al vrij zout!