Mexicaanse soep
Porties
8personen
Porties
8personen
Ingrediƫnten
  • 2 rode uienfijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 1grote rode paprikain blokjes
  • cayennepeper
  • 1/2koffielepel Komijn
  • 800ml polpa met lookvan Mutti
  • 250g kidneybonen
  • 200g mais
  • 600ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 1el enchilada kruidenSanta Maria
  • verse koriander
  • 4 lente-uitjesin ringetjes gesneden
  • olijfolie
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
  2. Voeg de cayennepeper, komijn en de paprika blokjes toe, laat 2 minuten mee aanstoven.
  3. Voeg de tomaten polpa, het bouillonblokje, de enchilada kruiden en het water toe, laat 15 minuten zachtjes koken.
  4. Als laatste de bonen en de mais, laat nogmaals 5 minuten zachtjes koken.
  5. Schep de soep in borden en werk af met de koriander en de lente-uitjes.
Notities

Lekker met nacho’s