Minestrone met kaas
Porties
8personen
Porties
8personen
Ingrediƫnten
  • 2 rode uifijn gesneden
  • 2teentjes look geperst
  • 3stengels selderin brunoise gesneden
  • 3 wortelsin brunoise gesneden
  • 1 courgettein brunoise gesneden
  • 1blik rode bonengoed gespoeld
  • 1blik tomatenblokjes met basilicum
  • 50g vermicelli
  • 1 1/2l kippenbouillonwater en 3 kippenbouillonblokjes
  • 1 kruidentuiltjetijm, laurier en peterseliestengels
  • pezo
  • olijfolie
  • parmezaanse kaasgeraspt
  • 5takjes peterseliefijn gehakt
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
  2. Voeg de selder en de wortel toe, laat 5 minuten mee aanstoven.
  3. Voeg de courgette blokjes en het kruidentuiltje toe en stoof mee aan.
  4. Bevochtig met de kippenbouillon en de tomatenblokjes. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.
  5. Voeg de vermicelli toe en laat nogmaals 5 minuten zachtjes koken.
  6. Als laatste de bonen. En kruid eventueel nog bij met pezo.
  7. Meng de Parmezaan met de peterselie.
  8. Schep de soep uit en werk af met het kaas-peterselie mengsel.