Minestrone met kaas
Porties
8
personen
Porties
8
personen
Ingrediƫnten
2
rode ui
fijn gesneden
2
teentjes look
geperst
3
stengels
selder
in brunoise gesneden
3
wortels
in brunoise gesneden
1
courgette
in brunoise gesneden
1
blik
rode bonen
goed gespoeld
1
blik
tomatenblokjes met basilicum
50
g
vermicelli
1 1/2
l
kippenbouillon
water en 3 kippenbouillonblokjes
1
kruidentuiltje
tijm, laurier en peterseliestengels
pezo
olijfolie
parmezaanse kaas
geraspt
5
takjes
peterselie
fijn gehakt
Instructies
Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
Voeg de selder en de wortel toe, laat 5 minuten mee aanstoven.
Voeg de courgette blokjes en het kruidentuiltje toe en stoof mee aan.
Bevochtig met de kippenbouillon en de tomatenblokjes. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de vermicelli toe en laat nogmaals 5 minuten zachtjes koken.
Als laatste de bonen. En kruid eventueel nog bij met pezo.
Meng de Parmezaan met de peterselie.
Schep de soep uit en werk af met het kaas-peterselie mengsel.