Minestrone met mozzarella
Porties
4 à 6personen
Porties
4 à 6personen
Ingrediënten
  • 1 rode uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 2stengels seldergeschild en in stukjes
  • 2 wortelsin blokjes
  • 70g tomatenpuree
  • 400g tomatenblokjes met basilicum
  • 1 1/2l kippenbouillon
  • 1el italiaanse kruiden
  • 200g fijne groene boontjeszuiver gemaakt en gehalveerd
  • 1 courgettein sliertjes en kleine gemaakt
  • 3mini bolletjes mozzarellaper persoon
  • basilicumafwerking
  • pezo
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
  2. Voeg de selder en de worteltjes toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee aan.
  3. Voeg de tomatenblokjes, de kippenbouillon en de Italiaanse kruiden toe. Laat 10 minuten sudderen.
  4. Voeg de groene boontjes toe en laat nogmaals 10 minuten sudderen. Kruid met pezo.
  5. Voeg als laatste de courgette toe en zet het vuur af. Dien de soep na 5 minuten op, zodat de courgetteslierten ook warm zijn.
  6. Schep de soep in kommetjes en werk elk kommetje af met 3 mozzarella bolletjes en enkele blaadjes basilicum.
Notities

Zorg dat de courgette slierten niet te lang zijn, dit eet gewoon niet gemakkelijk.

Idee van Sandra Bekkari.