Mini bloemkoolpizza
Porties
12stuks
Porties
12stuks
Ingrediƫnten
Pizza bodem
  • 400g bloemkoolfijn gemalen
  • 30g parmezaan
  • 1 eitje
  • 1handje gemalen kaasnaar keuze
  • pezo
  • italiaanse kruiden
Topping
  • 1/2 uiin have ringengesneden
  • 1/4 gele paprikain reepjes gesneden
  • 1/4 rode paprikain reepjes gesneden
  • 4schijfjes pikante salamiin reepjes geneden
  • 12 olijven
  • 1grote hand gemalen kaas
  • 3el tomatensausnaar keuze, kan kant en klaar uit een bokaaltje
Instructies
  1. Doe de bloemkool in een glazen kom en gaar de bloemkool 7 minuten op 750 watt in de microgolfoven. Laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Doe nu de bloemkool (in verschillende keren) in een zuivere keukenhanddoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit.
  4. Meng de bloemkool met de twee soorten kaas en het eitje. Kruid met pezo en de Italiaanse kruiden.
  5. Beleg twee bakplaten met bakpapier en maak nu 12 rondjes bloemkool met behulp van een dresseerring, ongeveer een 0,5 cm dik. Bak ze 10 minuten, draai om en bak nogmaals 10 minuten.
  6. Stoom ondertussen de ui en de paprika een beetje voor.
  7. Beleg nu de mini pizza’s met tomatensaus, groentjes en salami. Werk af met gemalenkaas en een olijfje. Bak ze nogmaals 10 minuten in de oven.
Notities

Om de bodem zo krokant mogelijk te krijgen, zorg dat de bloemkool zo weinig mogelijk vocht bevat: na het voorgaren zeer goed uitwringen, hier kan een mannenhand van pas komen.