Mini quiche met gegrilde paprika en courgette
Porties
6stuks
Porties
6stuks
Ingrediƫnten
  • 1rol bladerdeeg
  • 150ml room
  • 2 eitjes
  • 50g gemalen kaas
  • 2 gegrilde paprika’suit bokaal, in brunoise en goed uitgelekt
  • 1/2 courgettein brunoise
  • pezo
  • paprika poeder
  • gedroogde oregano
  • lookpoeder
  • 1noot boter
  • 1handje bieslookfijn gesnipperd
  • 1handje dillefijn gehakt
Instructies
  1. Stoom de courgette beetgaar.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Vet een muffinvorm in.
  4. Snijd het bladerdeegvel in zes gelijke stukken. Drapeer het deeg in de ingeboterde muffinvormpjes.
  5. Meng de room met de eitjes en kruid af met pezo, paprikapoeder, lookpoeder en oregano. Roer er de kaas en de paprikablokjes onder.
  6. Beleg elk bakje deeg met wat courgette blokjes.
  7. Schep er nu het ei-room-mengsel over. Bak ze ongeveer 35 minuten in de oven.
  8. Haal ze uit de oven en uit de vormpjes. Laat ze een beetje afkoelen en serveer ze met de verse kruiden.
Notities

Je kan ze lauw of koud eten, ik vind ze lauw wel het lekkerste.

Heb je enkele quiches over, warm ze de dag nadien in de oven op.

Leuk idee op je Paasbuffet of als lunch voor onderweg in de auto.

Ook lekker met een slaatje erbij geserveerd.