Miniquiche met witloof
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Miniquiche
  • 1 preiin halve ringen gesneden
  • 2stronkjes witloofharde kern verwijderen en in fijne reepjes gesneden
  • 100g hamblokjes
  • 60g cheddar
  • 1hand bieslookfijn gesnipperd
  • 3 eitjes
  • 1geut melk
  • pezono
  • 2 volkorenwraps
  • olijfolie
Slaatje
  • 1 salade
  • 4blaadjes witloof
  • 6 kestomaatjes
  • 2 lente-uitjes
Instructies
Miniquiche
  1. Stoof de prei met het witloof aan in olijfolie en kruid met pezono Als de groentjes gaar zijn, doe je ze in een zeef en laat je ze een nachtje uitlekken. Of duw het vocht er zeer goed uit!
  2. Roer de eitjes los en kruid ze met pezo.
  3. Meng de ham, 40 gram kaas en de bieslook onder de groentjes samen met de eitjes.
  4. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  5. Knip van een vel bakpapier vierkantjes van 10 op 10 cm en leg er telkens twee in een muffin vorm. Verdeel elke wrap in 4 en leg telkens 1 stukje in een muffin vorm. Verdeel de vulling over de acht muffin vormen en schuif 30 minuten in de oven.
  6. Controleer of het ei volledig is gestold, haal ze uit ze oven en uit de vormen. Zet ze op een rooster.
Slaatje
  1. Verdeel alles voor het slaatje over twee kommetjes.
  2. Zet op ieder bord een kommetje sla en enkele miniquiches.
Notities

Ook koud zijn ze lekker, leuk idee voor de picknick of onderweg met de auto. Maak ze de dag voordien klaar.

Ook lekker met andere groenten bv paprika of broccoli.

Ideetje van Sandra Bekkari.