Mosselen natuur
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2kg mosselen
  • 2kleine uienin halve ringetjes
  • 2stengels groene selderin boogjes
  • platte peterseliefijn gehakt
  • mosselsausvb de vos lemmens
Instructies
  1. Was de mosselen goed en maak ze zuiver. Doe ze in een mosselpot.
  2. Doe boven op de mosselen de groentjes en kruid met wat peper of mosselkruiden.
  3. Zet ze op een hoog vuur en kook ze tot de mosselschelpen allemaal open zijn, schud ze af en toe eens op.
  4. Serveer in de mosselpot of in een mooi bord en bestrooi er wat bladpeterselie over.
  5. Serveer met mosselsaus.
Notities

Oer Belgisch gerecht, zeer lekker met zelf gebakken frietjes.

Mosselen controleren: wanneer je ziet dat de schaal van de mossel kapot is, gooi ze dan onmiddellijk weg.

Voor grote eters kan je best wat meer mosselen voorzien, ik heb thuis een ventje zitten dat met gemak 2 kg op kan.