Mosseltjes met chorizo-boter
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediƫnten
  • 500g mosselen
  • 200ml droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • 80g zachte boter
  • 35g zachte chorizoin brunoise
  • 1/2 rood pepertjein brunoise
  • 1teentje lookgeperst
  • 1handje bieslookgesnipperd
  • 1handje peterseliegesnipperd plus beetje extra voor de afwerking
  • 20g paneermeel
  • 100ml pastis
  • pezo
  • grof zeezoutdecoratie bord
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op grillstand op 250 graden.
  2. Was de mosselen goed en maak ze zuiver.
  3. Doe de wijn, sjalot en het laurierblad in een grote kookpot en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en kook op hoog vuur tot de schelpen open zijn, schut af en toe een keer op. Haal van het vuur en giet om in een vergiet. Laat afkoelen. Haal de mosselen uit de schelp. Hou telkens 1 deel van de schelp bij. Het mooiste is dat je telkens dezelfde kant bijhoud!
  4. Neem een bakplaat en leg hier kleine propjes aluminiumfolie op, daarop telkens een mosselschelp, zo blijven ze mooi liggen. Leg in elke schelp een mossel.
  5. Maak de boter: meng de boter met de chorizo, het pepertje, de look, de bieslook, de peterselie, het paneermeel en de pastis. Kruid af met pezo. Meng alles goed onder elkaar.
  6. Doe nu over elke mossel een beetje van het mengsel, dit gaat het beste gewoon met je vingers. Zorg ervoor dat de mossel bedekt is met de boter, ander zal de mossel uitdrogen in de oven.
  7. Zet de ovenschaal nu zeer kort onder de grill voor 3 minuten.
  8. Haal ze uit de oven en leg ze op een mooi bord dat bedekt is met grof zeezout, waardoor de schelpen mooi blijven liggen. Werk de mosseltjes af met nog wat vers gesnipperde peterselie.
Notities

Lekker en simpel hapje, ook snel klaar.

Je kan het hapje op voorhand klaarmaken en enkel nog in de oven schuiven wanneer je gasten er zijn.

Hier zijn er kleine mosseltjes gebruikt, het oogt nog mooier wanneer je mooie grote mosselen kan vinden.