Mosseltjes met vinaigrette
Ingrediƫnten
  • 1kg mosselen
  • 2 sjalotjesfijn gesnipperd
  • peterseliefijn gehakt
  • bieslookfijn gesnipperd
  • 1/2 gele zoete paprikain brunoisse
  • 1/2 oranje zoete paprikain brunoisse
  • 1/2 rode zoete paprikain brunoisse
  • 3 pruim tomatenontpit in brunoisse
  • olijfolie
  • azijn
  • pezouit de molen
  • 1/2zak grof zeezout
Instructies
  1. Kook de mosseltje gaar. Haal ze uit de schelp en laat afkoelen. Bewaar 1 deel van de schelp, allemaal dezelfde, dat is het mooiste.
  2. Meng alle groentjes en de verse kruiden onder elkaar en doe er wat olijfolie en azijn onder. Breng op smaak met pezo.
  3. Doe een geutje water bij het zeezout en doe dit op een bord.
  4. Doe op elke schelp een mossel en wat vinaigrette en leg ze op het zeezout.
Notities

Het zout dient enkel om ze erop te leggen. Je kan ook met crushed ice gebruiken, dit is in de zomer een goed idee, zo blijven de mosseltjes langer fris.

Ook op een buffet blijft het eten langer staan, dan is ijs natuurlijk een voordeel.