Moussaka met yoghurttopping
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 2 aubergine
  • grof zeezout
  • 1 courgettes
  • 1grote ui
  • 2teentjes look
  • 3el verse bladpeterseliefijngehakt
  • 850gram varkens-kalfsgehakt
  • 1/2koffielepel kaneel
  • 1blaadje laurier
  • 1koffielepel gedroogde oregano
  • 125ml witte wijn
  • pezo
  • 500ml tomatenpassata
  • 500gram aardappelen
  • 2 eieren
  • 1el maïszetmeel
  • 300gram Griekse yoghurt
  • 50gram geraspte parmezaan
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de aubergines in lange plakken van ongeveer 0.5 cm. Leg ze op een bakplaat en bestrooi ze met grof zeezout, laat 30 minuten trekken. Je zet er best wat gewicht op. Spoel ze goed onder stromend water en dep droog met keukenrol.
  3. Snipper de ui fijn en pers de look, stoof deze aan in wat olijfolie.
  4. Voeg de peterselie toe.
  5. Bak bij de ui het vlees rul.
  6. Voeg er nu kaneel, laurier en oregano toe.
  7. Bevochtig met de witte wijn en de passata, laat 30 minuten pruttelen zonder deksel. Roer regelmatig.
  8. Schil de aardappelen en snij in plakjes van 0.5 cm, kook ze eventjes voor. 10 minuten is meer dan genoeg.
  9. Snij de courgette in rondjes van 0.5 cm en gril ze in een grillpan. Kruid met een beetje peper.
  10. Smeer elk stukje aubergine in aan twee kanten met olijfolie en gril ze ook in de grillpan. Kruid met een beetje peper.
  11. Klop de eieren los met het maiszetmeel en een beetje van de yoghurt. Mix de rest van de yoghurt samen met de parmezaan en meng onder de eitjes.
  12. Neem een beboterde ovenschotel en werk in laagjes: 1 aubergine 2 de aardappelschijfjes 3 courgette 4 het gehakt 5 herhaal het nog een keer en schep hierop de yoghurttopping. Zet de ovenschotel 45 minuten in de oven.
Notities

Lekker zo’n ovenschotels op een koude winteravond.