Nacho’s op de BBQ
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1zak nacho’s natuur
  • 3 tomaten
  • 1 teentje look
  • 1koffielepeltje gemalen chilipepertjes op olijfolieVerkocht bij Lidl tijdens de feestdagen, je kan ook een vers chilipepertje gebruiken
  • 150g gemalen cheddar
  • 2handjes rode bonen
  • 2 lente-uitjes
  • 2handjes verse koriander
Instructies
  1. Zorg dat de bbq goed heet is!
  2. Ontpit de tomaten en snij in blokjes, doe ze in een blender of hakmolentje. Voeg er de chilipepertjes en het uitgeperst teentje look bij, mix het geheel een beetje fijn en kruid af met een beetje zout.
  3. Spoel de bonen en laat ze goed uitlekken.
  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
  5. Verdeel de nacho’s over een aluminium schaaltje (zonder gaatjes), daarover de tomaatjes, bonen en de kaas, dek af met aluminiumfolie en zet op de bbq. Sluit het deksel van de bbq en gaar in 10 minuten of tot de kaas gesmolten is.
  6. Werk de nacho’s af met de lente-uitjes en koriander.
Notities

Lekker als aperitiefhapje voor de bbq, zeker wanneer je met een groot gezelschap bent. Wanneer er kinderen zijn, maak het dan zeker niet te pikant!

Het gaat het beste op een bbq die je kan sluiten. Heb je dit niet, zet dit gerechtje dan gewoon in de oven op 200 graden.