Nasi goreng met varkenshaasje, kip en scampi’s
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 600g koude rijst
  • Arachideolie
  • 250g varkenshaasjein reepjes
  • 250g kippenhaasjein reepjes
  • 250g scampi’sontdaan van darmkanaal en gepeld
  • 3 eieren
  • 3 uienfijn gesnipperd
  • 1teentje look
  • 1rood chili pepertjezonder zaadjes, fijn gesnipperd
  • 150g erwtjes
  • 2 wortelenin stukjes
  • 2 preienin halve maantjes
  • boter
  • 1geut balsamico
  • 1 kippenbouillonketeltje
  • 2el lichte sojasaus
  • sambal oeleknaar smaak
Instructies
  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven staat op de verpakking en laat afkoelen. De rijst moet koud zijn!
  2. Laat wat boter smelten in een pan. Roer ondertussen de eieren los met een vork en kruid met pezo. Bak de eitjes tot een omelet, haal uit de pan en rol op. Snij de omelet in fijne reepje en zet weg tot later.
  3. Doe in een wokpan wat arachideolie en bak hier het vlees kort en krachtig in gaar en kruid met pezo, voeg op het laatste de scampi’s ook toe. Haal alles uit de pan.
  4. Doe indien nodig weer wat arachideolie in de pan. Roerbak nu de ui, chilipeper en de look in de wok.
  5. Voeg nu de wortels en de prei toe. Bak beetgaar.
  6. Voeg nu de rijst, erwtjes, sojasaus, bouillonketeltje, sambal oelek, balsamico, vlees en scampi’s toe. Bak het geheel nog eventjes op tot alles goed warm is, proef en kruid eventueel nog wat bij. Als allerlaatste roer je er de eiersliertjes onder.
Notities

Dit gerecht is de dag zelf het lekkerste, wanneer je het opwarmt wordt het droger.