Oesters met een emulsie van waterkers en munt
Porties
8stuks
Porties
8stuks
Ingrediƫnten
  • 8 oesters
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • boter
  • 3el droge witte wijn
  • 150ml visfumetbv visfond van Lacroix
  • 100ml culinaire room
  • 4takjes muntde blaadjes
  • 2bosjes waterkers
  • pezo
  • roze peperbolletjesafwerking
  • grof zout
Instructies
  1. Maak de oesters open en vang het vocht op. Giet het vocht door een zeef.
  2. Stoof het sjalotje glazig in wat boter.
  3. Voeg de waterkers toe en laat even opkoken.
  4. Doe er nu de visfond, het vocht van de oesters en de room erbij, laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Mix de emulsie samen met de munt, passeer door een zeef en breng de emulsie (saus) verder op smaak met pezo.
  6. Plaats de oesters op een bord met grof zeezout. Schep op iedere oester een beetje lauwe emulsie en serveer.
Notities

Je kan de de emulsie gerust op voorhand maken, warm ze dan op een zacht vuurtje weer op. Zorg dat je de oesters wel koud in de frigo zet tot gebruik.

Zeer lekker en feestelijk hapje.

Mensen die enkel gegratineerde oesters eten, lusten deze versie meestal ook.