Œuf en cocotte met zalm
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 4el room
  • 1handje bieslookfijn gesnipperd
  • 1handje dillefijn gehakt
  • pezo
  • 1/2moot zalmfiltsin kleine blokjes gesneden
  • 2 eitjes
  • 2 ramequins potjes
  • 1noot boter
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Smeer de ramequins potjes in met wat boter.
  3. Doe in elk potje twee eetlepels room.
  4. Verdeel over de room de zalm en een deel van de groene kruiden. Kruid met wat pezo.
  5. Breek voorzichtig de eitjes in de ramequins potjes en kruid met pezo.
  6. Vul een kom met wat water en zet hier de ramequins potjes in, zorg dat er geen water bij de eitjes komt.
  7. Schuif de eitjes in de oven en bak ze ongeveer 15 à 20 minuten in de oven.
  8. Lekker met een stukje stokbrood.
Notities

Wees voorzichtig wanneer je de ramequins potjes uit de kom water haalt.

Zeer lekker en smeuïg gerechtje.

Leuk idee voor de paasdagen.