Oosterse kippenbouten met rijst
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 8 kippenbouten
  • chinees vijf kruiden poeder
  • 2 rode uifijn gesnipperd
  • 4 worteltjesin schijfjes gesneden
  • 5cm gembergeraspt
  • 2teentjes lookgeperst
  • 70g tomatenpuree
  • 500ml rode wijnmerlot
  • 3el sojasaus
  • pezo
  • Arachideolie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 30 zilveruitjesdiepvries, verkrijgbaar in Aldi
  • 2nootjes boter
  • 150g shitake’sin kwartjes gesneden
  • 250g kastanje champignonsin kwartjes gesneden
  • 2 lente-uitjesin ringetjes gesneden
  • 2el geroosterde sesamzaadjes
  • bruine roux
  • rijstnaar smaak
Instructies
  1. Kruid de boutjes met het Chinees vijf kruiden poeder en bak ze mooi bruin in arachideolie. Haal ze uit de pan en doe ze in een grote kookpot.
  2. Doe in dezelfde pan waarin de kippenboutjes zijn gebakken de wortel en de ui. Laat even aanstoven, voeg de gember en de look toe. Nu ook de tomatenpuree, laat even mee aanstoven en doe dit allemaal over de kippenboutjes.
  3. Bevochtig ze met de rode wijn, sojasaus en 500 ml water. Kruid met het kippenbouillonblokje. Laat op een zacht vuurtje 45 minuten pruttelen zonder deksel.
  4. Bak ondertussen de champignons in een pan met boter en kruid met pezo. Zet opzij.
  5. Doe na 45 minuten de zilveruitjes en de champignons erbij, laat nog 10 minuutjes pruttelen.
  6. Dik de saus in met bruine roux en breng op smaak met pezo.
  7. Werk af met de lente-uitjes en het sesamzaad.
  8. Kook de rijst in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  9. Serveer met rijst.