Open lasagne met kip
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Vulling:
  • 3grote verse lasagne bladen
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1 wortelin brunoise
  • 1/2 preiin brunoise
  • 1 gele paprikain brunoise
  • 1enkele kipfiletin zeer kleine blokjes gesneden
  • 3plakjes pancetta
  • 2el Griekse yoghurt
  • 3el geraspte parmezaan
  • pezo
  • kippenkruiden
  • boter
Saus:
  • 2 grote rode puntpaprika’sin brunoise
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 250ml alpro room
  • 1/4 kippenbouillonblokje
  • pezo
  • olijfolie
Instructies
  1. Maak de vulling: Stoof de ui glazig in wat olijfolie. Voeg de wortel, de paprika en de prei toe, laat zachtjes verder garen.
  2. Bak ondertussen in een droge pan de pancetta krokant. Haal uit de pan, laat afkoelen en verkruimel in stukjes.
  3. Doe in dezelfde pan wat boter en bak er de kipfilet in aan met de kippenkruiden. Haal uit en hak fijn. Meng de pancetta en het fijn gehakte kippenvlees onder de groentjes.
  4. Lepel nu de Griekse yoghurt en de parmezaan onder de groentjes en kruid eventueel nog wat bij. Zet het vuur uit.
  5. Maak nu de saus: Stoof de ui glazig in wat olijfolie, voeg de zoete puntpaprika toe en laat samen beetgaar worden. Giet de room erbij en kruid met het bouillonblokje en pezo. Laat zachtjes pruttelen.
  6. Zet een grote kookpot op het vuur met veel water en wat zout, breng aan de kook.
  7. Snij de lasagne bladen in twee en leg ze enkele minuutjes in het kokend water. Giet ze af en creëer je lasagne. Leg een lasagnevel op je bord, dan wat vulling, weer een vel, eindig met wat vulling en nappeer de saus langs de lasagne.
Notities

Zorg ervoor dat al je ingrediënten en borden goed warm zijn, dit gerechtje koelt snel af.