Orecchiette met venkelballetjes en rucola
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 500g gemengd gehaktongekruid
  • 5g venkelzaad
  • 1/2koffielepel piment d’espelette
  • zwarte peper
  • zout
  • 400g Orecchiette pasta
  • 2handjes rucola
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1teentje look
  • 1koffielepel gedroogde marjolein
  • 1koffielepel venkelzaad
  • olijfolie
  • parmezaan schaafsel
Instructies
  1. Meng de 5 g venkelzaad, piment d’espelette en de pezo in een koffiemolentje fijn en meng het onder het gehakt.
  2. Rol kleine balletjes van het gehakt en kook ze in gezouten water gaar.
  3. Kook de pasta volgens de verpakking gaar in gezouten water.
  4. Snipper de ui fijn en stoof aan in wat olijfolie in een pan, doe er ook het uitgeperst teentje look bij.
  5. Snij de paprika in blokjes en bak mee aan. Doe er nu ook de marjolein en het venkelzaad bij.
  6. Bak de gehaktballetjes mee aan in dezelfde pan en kruid met pezo.
  7. Meng alles onder de pasta.
  8. Neem nu een mooie diepe schaal, doe er de pasta in en werk af met wat rucola en parmezaan.
Notities

Lekker voor de mensen die houden van anijs.

Het is eens iets anders dan een doordeweekse salade.