1kruidentuiltjepeterseliestengel, laurierblad en tijm
200mlwitte wijn
1ltomaten passata
1/2rundsbouillonblokje
1koffielepelsambal
5tomatenontveld, ontpit en in grove stukken gesneden
1nootboter
pezo
1courgettein brunoise
bruine roux
1zakjeparmezaan
300gpastanaar smaak
2handjespeterseliefijngehakt
2lente-uitjesin ringetjes gesneden
Instructies
Snij de kalfsschenkel aan de zijkant in, dit voorkomt dat het vlees gaat opkrullen tijdens het bakken.
Kruid het vlees met pezo, wentel het vlees door de bloem.
Bak het vlees aan in een pan met boter.
Haal het vlees uit de pan en leg het in een grote kookpot.
Stoof in de pan van het vlees de uien, de sjalot en de look aan.
Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee aanstoven.
Doe dit nu bij het vlees.
Voeg ook de selder, het kruidentuiltje, de paprika en de worteltjes toe.
Bevochtig met de witte wijn en de passata.
Kruid met het rundsbouillonblokje en de sambal.
Laat ongeveer 2 uur pruttelen op het vuur.
Haal het vlees eruit als het gaar is.
Voeg nu de courgette toe en laat nog 10 minuten garen.
Proef de saus, kruid indien nodig bij met pezo en dik wat in met bruine roux.
Leg het vlees terug in de saus om te warmen.
Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
Leg op ieder bord een stukje vlees, de saus en de pasta.
Werk af met de Parmezaan, de lente-uitjes en peterselie
Notities
Laat het vlees goed gaar worden zodat het bijna van het bot afvalt.