Ovenschotel met andijviepuree en kabeljauw
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 1krop andijviefijn gesneden
  • 500g bintjes
  • 1noot boter
  • 1geut melk
  • pezono
  • 2stukken kabeljauw180 g het stuk
  • 15g boter
  • 20g bloem
  • 400ml melk
  • 80g geraspte kaasnaar smaak
  • 30g extra geraspte kaasom af te werken
  • 2el paneermeel
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de andijvie goed en stoof eventjes aan in wat boter, kruid met pezo.
  3. Kook de aardappel gaar in gezouten water. Giet ze af en maak er puree van met wat boter, melk en pezono. Roer er de andijvie onder, proef en kruid bij indien nodig.
  4. Maak de kaassaus: smelt de boter, voeg de bloem toe en laat enkele minuutjes drogen op het vuur (al roerend). Roer er nu beetje bij beetje de melk door tot je een mooie dikke saus hebt. Kruid met pezono en als laatste roer je er de kaas door.
  5. Maak de ovenschotel: doe de puree in een ovenschaal, daarop de kabeljauw en giet er de kaassaus over werk af met nog wat gemalen kaas en paneermeel.
  6. Zet 25 minuten in de oven en serveer.
Notities

Er is niets zo gemakkelijk dan een ovenschotel. Je kan alles op voorhand klaarmaken, op het moment zelf enkel nog in de oven schuiven. Zo kan iedereen aan tafel zitten en moet er niemand veel rondlopen. Niks dan voordelen dus.