Ovenschotel met twee soorten boontjes, ham, kaassaus en aardappelschijfjes
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 250g snijboontjesin stukjes van 0,5 cm
  • 250g princesseboontjesin stukjes van 0,5 cm
  • 600g vastkokende aardappelenin schijfjes
  • 30g boter
  • 35g bloem
  • 500ml melk
  • 75g gemalen kaasplus extra afwerking
  • pezono
  • 200g hamblokjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Stoom of kook de boontjes elk apart beetgaar en spoel ze onder koud stromend water.
  3. Stoof de ui aan in wat olijfolie en voeg de boontjes toe kruid met pezono
  4. Kook de aardappelschijfjes ongeveer 8 Ć  10 minuten beetgaar, giet af en spoel onder koud water.
  5. Maak de kaassaus: laat de boter smelten, doe de bloem erbij en laat drogen op het vuur. Doe er geleidelijk aan de melk bij tot een mooi gebonden saus. Doe van het vuur de kaas eronder en kruid met pezono. Proef de saus, gebruik naar smaak meer of minder kaas!
  6. Meng de hamblokjes onder de boontjes en doe ze in een ovenschotel.
  7. Giet de kaassaus over de boontjes.
  8. Leg de aardappelschijfjes op de kaassaus.
  9. Als laatste strooi je nog wat gemalen kaas over de aardappelschijfjes.
  10. Zet de ovenschoten 30 minuten in de oven of tot de de kaas mooi gekleurd is.
Notities

Probeer ook eens gebakken spekblokjes in plaats van de hamblokjes.