Ovenschotel van kalkoen met parelcouscous
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 2 sjalotjesfijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 250g kastanje champignonsin schijfjes gesneden
  • 300g kalkoenfiletin blokjes gesneden
  • 1 1/2el italiaanse kruiden
  • 2koffielepels paprikapoeder
  • 1 courgettein blokjes gesneden
  • 1blik tomatenblokjes met kruiden
  • 80g mozzarellageraspt
  • 40g parmezaanse kaasgeraspt
  • 1handje basilicum blaadjesafwerking
  • olijfolie
  • pezo
  • 150 à 200g parelcouscous
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
  2. Voeg de kalkoenblokjes toe en kruid met paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Bak ze even aan.
  3. Voeg de champignons en de courgette toe, kruid met pezo.
  4. Giet de tomatenblokjes erbij, spoel het blik met een beetje water en voeg toe.
  5. Laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de groentjes beetgaar zijn.
  6. Doe alles in een ovenschotel, bestrooi met de kaas en zet 20 minuten in de oven.
  7. Kook ondertussen de parelcouscous zoals aangegeven staat op de verpakking.
  8. Serveer de parelcouscous met de ovenschotel en werk af met basilicum.
Notities

Naar een recept van Sandra Bekkari.

Ook lekker met puree, pasta, rijst of quinoa.

Wanneer je minder koolhydraten wil eten, serveer de ovenschotel dan met bloemkoolcouscous, ook lekker en nog een extra portie groenten binnen!