Ovenschoten met pastinaak en champignons
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 3 tomatenontpit en in blokjes
  • 3 wortelin blokjes
  • 1grote uifijn gesnipperd
  • 300gram champignonsin blokjes
  • 1el tomatenpuree
  • 400gram pastinaakin blokjes
  • 1el bloem
  • 3takjes tijm
  • 2blaadjes laurier
  • 80gram cashewnotengrof gehakt
  • 200ml groentenbouillon1/2 blokje
  • 1el worcestershiresaus
  • 1geut melk
  • 80gram plattekaas
  • 1noot boter
  • 100g geraspte kaas
  • pezo
Instructies
  1. Verhit in een pan wat olijfolie en stoof er de ui in glazig.
  2. Voeg de worteltjes, look, champignons en de tomatenpuree toe.
  3. Bestrooi met de bloem en roer goed.
  4. Doe de tomatenblokjes, tijm, laurier en de noten erbij.
  5. Overgiet met de bouillon, water en 1/2 bouillonblokje.
  6. Laat sudderen tot het vocht is verdwenen.
  7. Maak de puree: kook de pastinaak in gezouten water, giet af en doe dit in een hoge maatbeker. Doe er de platte kaas, een geut melk en de boter bij en mix met de staafmixer. Kruid met pezono.
  8. Doe het champignon mengsel in een ovenschotel, daarop de pastinaak puree en werk af met de kaas.
  9. Zet 20 minuten in de oven op 180 graden, zet dan de grillstand aan en laat staan tot de kaas mooi gekleurd is.
Notities

Kan je makkelijk op voorhand maken en dan in de oven schuiven wanneer je volk aan tafel gaat.

Ook lekker met wat extra groentjes, een frisse salade.