Paëlla met asperges
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 500g witte asperges
  • 200g kippenhaasje
  • 200g kabeljauw
  • 200g zalm
  • 100g champignons
  • 200g boontjesuit blik, natuurlijk zijn verse lekkerder
  • 1/2 rode,groene en gele paprika
  • 1 rood chilipepertje
  • 2 uien
  • 3teentjes look
  • 250g paella rijst
  • 75ml witte wijn
  • 500ml kippenbouillon
  • 1koffielepel kurkuma
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  • pezo
Instructies
  1. Schil de asperges en breek het harde deel eraf.
  2. Snij ze in hapklare stukken en blancheer ze kort in gezouten water.
  3. Snij de paprika’s en de champignons in blokjes.
  4. Snipper de ui, de chilipeper en de look fijn.
  5. Doe de wijn in een steel pannetje met de kurkuma en breng aan de kook, laat 5 minuutjes trekken, voeg er nu de kippenbouillon aan toe.
  6. Stoof de ui, look en de chilipeper aan in wat olijfolie: dit doe je best in een grote diepe pan.
  7. Voeg de paprikablokjes en de champignons toe en stoof mee aan, breng op smaak met pezo en paprikapoeder.
  8. Snij alle vis in hapklare stukken en blancheer deze kort in de bouillon, haal ze er uit en leg op een bord tot straks.
  9. Voeg de rijst toe aan de groentjes en wat bouillon, voeg telkens wat bouillon bij wanneer de rijst de bouillon heeft opgenomen. Dit doe je op een niet te hoog vuur.
  10. De kip mag ook in hapklare stukjes en kruiden met pezo, voeg bij de rijst.
  11. Wanneer de rijst gaar is voeg de de asperges, de vis en de boontjes toe en warm je alles nog eens door. Wel voorzichtig zodat de vis heel blijft!
Notities

Wanneer je verse boontjes gebruikt moet je deze ook eerst even blancheren.  En de kleur van je paella zal ook veel mooier groen zijn.

Je kan ook sluimererwtje gebruiken, ook zeer lekker.

Ook lekker met wat schaaldiertjes.

Wij zaten in Frankrijk toen ik dit gerechtje heb gemaakt en dan moet je het natuurlijk doen met wat hier op dat moment voorradig is. België is op dat vlak luxe!