Paella met gevogelte, week en schaaldieren
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 200g knolselder zeer fijngehaktzo klein als rijst
  • 4 kippenvleugeltjes
  • kipkruiden
  • olijfolie
  • 12 gamba’s of scampi’s
  • 100g inktvis in ringen
  • 2 uienin brunoise
  • 2 paprika’sin brunoise
  • 2 tomatenontpit, ontveld en in brunoise
  • 200g paella rijstarroz bomba is de beste
  • 3teentjes lookgeperst
  • 100g prinsessenboontjesin kleine stukjes
  • 1glas witte wijn
  • saffraanpoeder
  • 1snuif kurkuma
  • 700ml kippenbouillonmag water met een blokje
  • 100g erwtjes
  • 250g Venusschelpjes
  • 250g mosselen
  • 2handjes peterselie
  • citroen
Instructies
  1. Kruid de kip royaal met kipkruiden en bak ze krokant in de pan. Haal de kip uit de pan.
  2. Bak in dezelfde pan de gamba’s en de inktvis kort voor en leg apart.
  3. Bak de ui, de paprika en de tomaat in dezelde pan, doe er de paellarijst, de look, knolselder en de prinsessenboontjes bij.
  4. Roer eventjes tot de rijst wat glazig wordt.
  5. Blus met de wijn en laat inkoken (om de alcohol te laten verdampen).
  6. Kleur de rijst met saffraan en kurkuma.
  7. Leg de vleugeltjes in de pan, voeg telkens een beetje bouillon toe en laat telkens inkoken, voor je weer bijvult. Na 15 en 40 minuten voeg je vanalles toe, maar de totale gaartijd is 45 minuten.
  8. Na 15 minuten de erwten, de venusschelpen en de mosselen toevoegen. Duw de schaaldieren in de rijst met de opening naar boven en roer niet meer.
  9. 25 minuten later leg je de inktvis en de gamba’s erbij, laat nog 5 min garen.
  10. Verdeel alles over de borden.
  11. Strooi er wat peterselie over en serveer met citroenpartjes.
Notities

Kan in een echte paella pan, wanneer je die niet hebt gebruik je gewoon een grote diepe pan.