Pasta met andijvie, chipolata en mozzarella
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 500g pasta
  • 2 sjalotjesfijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 4 chipolata’s
  • 500g verse andijviefijn gesneden
  • 1handje bladpeterseliefijn gehakt
  • 2bolletjes mozzarellain stukjes gescheurd
  • 1 1/2 kippenbouillonblokje
  • 400ml room
  • olijfolie
  • pezo
  • 1noot boter
  • blanke roux
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in wat olijfolie. Voeg de andijvie toe en laat op een zacht vuurtje garen.
  2. Voeg de room en de bouillonblokjes toe. Bind de saus een beetje in met blanke roux. Kruid de saus bij met pezo indien nodig.
  3. Bak de chipolata in een pan met boter mooi bruin. Snij de worstjes in kleine stukjes.
  4. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Roer de worstjes onder de saus.
  6. Meng de pasta met de saus en werk af met de stukjes mozzarella en de peterselie.
Notities

Deze pasta kan ook zonder de worstjes. Dan smaakt hij ook heerlijk.

Wil je de saus wat minder calorierijk, gebruik dan Alpro room of light room.