Pasta met overdaad aan groentjes en gehakt
Porties
12personen
Porties
12personen
Ingrediƫnten
  • 6kleine rode uienfijn gesneden
  • 1el boter
  • 3takken selderin brunoise
  • 10 worteltjesin brunoise
  • 4 rode paprika’sin brunoise
  • 1 groene paprikain brunoise
  • 1 gele paprikain brunoise
  • 4 zoete puntpaprika’sin brunoise
  • 2 dikke courgettesin brunoise
  • 140g tomatenpuree
  • 1tak tijm
  • 1tak rozemarijn
  • 500g champignonsin 4 gesneden
  • 2blikken polpa basilicvan Mutti
  • 700g passata basilicvan Mutti
  • 2el oregano
  • 1geut balsamicoazijn
  • 3el spaghetti kruiden
  • 2el harissa
  • 1,5 kg gemengd gehaktrul gebakken
  • 2 kippenbouillonketeltjesKnorr
  • pasta
  • gemalen kaas
Instructies
  1. Smelt boter in een grote kookpot en stoof er de ui glazig in.
  2. Voeg de selder en de tomatenpuree toe, bak eventjes mee.
  3. Doe er nu alle paprika en worteltjes bij, en stoof weer eventjes mee.
  4. Nu de courgette en alle kruiden (tijm, rozemarijn, spaghetti kruiden en oregano).
  5. Voeg ook twee kippenbouillonketeltjes, balsamicoazijn en de harissa toe.
  6. Bak ondertussen in een pan de champignons en voeg ze toe aan de rest van de groentjes.
  7. Nu ook de tomaten polpa en de pasata.
  8. Als laatste het gehakt, roer goed om en laat alles gaar sudderen op een zacht vuurtje. Breng op smaak met pezo. En dik de saus wat indien nodig.
  9. Kook de pasta in gezouten water, giet af en spoel kort onder koud water.
  10. Doe wat pasta in een diep bord, wat saus er over en bestrooi met gemalen kaas.
Notities

De saus is ongeveer voor 12 personen, ik maak altijd een grote hoeveelheid saus ook al zijn we maar onder ons tweetjes, de rest vries ik in. Snel en makkelijk wanneer we eens geen tijd hebben.

Je rekent ongeveer een 125 g droge pasta per persoon als hoofdgerecht. Dit is berekend op doorsnee eters, zit je met grote eters neem je best iets meer.

Wil je nog meer groenten eten, neem dan geen pasta maar maak pasta van courgette met een spiraalsnijder. Dit is ook zeer lekker, zet deze een 10 minuten afgedekt in de oven op 180 graden met wat olijfolie en wat peper.