Pasta met scampi’s en kokossausje
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 400g pastanaar keuze
  • 24 scampi’sontdooid
  • 2 rode paprika’sin reepjes gesneden
  • 2 groene paprika’sin reepjes gesneden
  • 2 sjalotjesfijn gesnipperd
  • 125g verse baby maïsoverlangs gehalveerd
  • 1 jonagoldgeraspt en bevochtig met wat limoensap
  • 1 limoen
  • 1hand peterseliefijn gehakt
  • 1hand koriander
  • 500ml kokosmelk
  • 200ml visfond
  • cayennepeper
  • kerriepoeder
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • pezo
  • olijfolie
Instructies
  1. Pel de scampi’s en ontdarm ze. Dep ze goed droog.
  2. Bak de sjalot glazig in wat olijfolie. Voeg de paprika’s toe en laat eventjes mee bakken.
  3. Kruid met de peterselie, de cayennepeper en het kerriepoeder. Blus met de visfond.
  4. Voeg de mais, de appel en de kokosmelk toe en laat nog eventjes verder garen. Proef en kruid eventueel nog wat bij met cayenne, kerrie en pezo.
  5. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking en giet af.
  6. Bak de scampi’s kort en krachtig in een pan met wat boter.
  7. Serveer de pasta in een diepe kom met de saus en de scampi’s. Werk af met koriander.