Pasta met scampi’s in romige paprika-mascarponesaus
Porties
4
personen
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
400
g
pasta
24
scampi’s
zuiver gemaakt
2
uien
fijn gesneden
2
teentjes
look
geperst
2
grote
rode paprika’s
in blokjes
2
handjes
peterselie
fijn gehakt
100
ml
droge witte wijn
500
g
mascarpone
pezo
1
koffielepel
tomatenpuree
1/2
kippenbouillonblokje
lookpoeder
paprikapoeder
Instructies
Stoof de ui en de look glazig in olijfolie.
Voeg de paprika’s en de tomatenpuree toe, laat even mee aanstoven. Blus met de witte wijn en laat even inkoken.
Roer de mascarpone eronder en laat verder garen op een zacht vuurtje.
Bak ondertussen de scampi’s aan in wat boter, kruid ze met lookpoeder. Haal ze uit de pan.
Breng de saus op smaak met pezo, kippenbouillonblokje en paprikapoeder.
Kook ondertussen de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking. Schep 1 pollepel pasta vocht bij de saus. Giet de pasta af.
Warm de scampi’s eventjes op in de saus. Roer de saus onder de pasta en werk af met de peterselie.