Pasta met scampi’s in romige paprika-mascarponesaus
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 400g pasta
  • 24 scampi’szuiver gemaakt
  • 2 uienfijn gesneden
  • 2teentjes lookgeperst
  • 2grote rode paprika’sin blokjes
  • 2handjes peterseliefijn gehakt
  • 100ml droge witte wijn
  • 500g mascarpone
  • pezo
  • 1koffielepel tomatenpuree
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • lookpoeder
  • paprikapoeder
Instructies
  1. Stoof de ui en de look glazig in olijfolie.
  2. Voeg de paprika’s en de tomatenpuree toe, laat even mee aanstoven. Blus met de witte wijn en laat even inkoken.
  3. Roer de mascarpone eronder en laat verder garen op een zacht vuurtje.
  4. Bak ondertussen de scampi’s aan in wat boter, kruid ze met lookpoeder. Haal ze uit de pan.
  5. Breng de saus op smaak met pezo, kippenbouillonblokje en paprikapoeder.
  6. Kook ondertussen de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking. Schep 1 pollepel pasta vocht bij de saus. Giet de pasta af.
  7. Warm de scampi’s eventjes op in de saus. Roer de saus onder de pasta en werk af met de peterselie.