Pasta met Sint-Jakobsvruchten en curryroomsaus
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 6verse Sint jakobsvruchten
  • 200ml culinaire room
  • 200ml witte wijn
  • 200ml water
  • 1/2 visbouillonblokje
  • currypoeder
  • pezo
  • 25g bloem
  • 25g boter
  • verse bieslook
  • 250g pasta
Instructies
  1. Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Laat drogen op het vuur.
  2. Voeg de wijn, water en de room zachtjes toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Kruid met het bouillonblokje en de currypoeder. Breng verder op smaak met pezo.
  4. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Bak de Sint-Jakobsvruchten kort en krachtig in een pan met een beetje boter. Kruid ze met pezo. Ze horen binnenin nog glazig te zijn.
  6. Doe wat pasta in de borden, daarop wat saus en in ieder bord drie Sint-Jakobsvruchten. Werk de borden af met fijn gesnipperde bieslook.
Notities

Dit is een luxe-pasta, echt super lekker.

De saus apart smaakt misschien een beetje sterk maar samen met de pasta en de vruchten is het echt zeer lekker!