Pasta met vegetarische balletje en pittige tomatensaus
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 4 courgettes
  • 500g champignonsin vier gesneden
  • 1nootje boter
  • 1teentje lookuitgeperst
  • 2handjes peterseliefijngehakt
  • 1 ei
  • 50g parmezaangeraspt
  • 100g panko
  • 2 rode uienfijn gesnipperd
  • 1teentje lookuitgeperst
  • 1el harissapasta
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 5kleine woteltjesin brunoise
  • 1blik tomatenblokjes met basilicum
  • 1fles tomatenpasata
  • pezo
  • 1 laurierblad
Instructies
  1. Bak de champignons in een nootje boter met het teentje look en pezo.
  2. Doe ze in een blender, samen met de peterselie, het ei, parmezaan en de panko, laat dit fijn malen tot een glad mengsel.
  3. Leg in een schaaltjes plasticfolie, stort hierin het mengsel uit, dek af met de folie, en druk het aan, er mag geen lucht aan komen.
  4. Doe wat olijfolie in een pot en stoof er de rode ui in aan, samen met de look.
  5. Doe er de harissapasta, laurier en de tomatenpuree bij en bak eventjes mee.
  6. Stoof de worteltjes even mee aan.
  7. Doe er nu de tomaten bokjes en de pasata in, laat zachtjes pruttelen en kruid nog wat bij met pezo.
  8. Snij de courgettes met een spiraalsnijder en leg ze in een vuurvaste kom, besprenkel ze met wat olijfolie peper. Dek af met alufolie en zet een 10 tot 12 minuten in de oven: ze moeten nog knapperig zijn.
Notities

Gezonde pasta , dit keer zonder koolhydraten!

Je kan dit ook met echte pasta maken.

Voeg geen zout toe aan de courgettes! Dat verliezen ze zeer veel vocht en dan krijg je een waterachtige schotel.