Pasta met zeevruchten
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 400g pasta
  • 250ml culinaire room
  • 450g zeevruchtendiepvries, ontdooid en uitgelekt
  • 1 rode uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • olijfolie
  • 1/2 rode paprikain brunoise
  • 1/2 gele paprikain brunoise
  • 1borrelglaasje rosé wijn
  • 1geut water
  • 1koffielepel currypoeder
  • pezo
  • 1/2 visbouillonblokje
  • 70g tomatenpuree
  • gemalen kaasnaar smaak
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in wat olijfolie.
  2. Voeg de paprikablokjes toe en laat eventjes mee aanstoven.
  3. Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken. Blus met de wijn.
  4. Doe er nu de kruiden, het bouillonblokje en de room bij, laat op een zacht vuurtje de groentjes garen.
  5. Als alles gaar is, dus op het laatste doe je er de zeevruchten bij. Deze moeten enkel maar even mee doorwarmen, anders worden ze taai.
  6. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet af en zet de saus onder de pasta.
  7. Doe alles in een mooie kom en werk af met nog wat kaas.
Notities

Door de room is dit een zeer zwaar gerecht, je kan de room ook vervangen door alpro of melk. Natuurlijk is met room het gerechtje wel smaakvoller.