Peterseliewortel-aardperensoepje met crumble van zwarte pens
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediƫnten
2uienin stukjes
300gpeterseliewortelgeschild en in blokjes
300gaardperengeschild in blokjes
1/2preiin halve ringen
2aardappelengeschild en in blokjes
1lkippenbouillon
150mlmelk
pezo
1bloedworst
1handjepanko
verse kervelafwerking
olijfolie
Instructies
Verhit wat olijfolie in een ruime kookpot en stoof er de ui in glazig.
Voeg de rest van de groentjes toe en laat ze enkele minuutjes mee aanstoven.
Bevochtig met de bouillon en breng aan de kook.
Laat zachtjes koken tot de groentjes gaar zijn.
Mix de soep met de staafmixer.
Doe er de melk bij en kruid de soep naar smaak bij.
Haal het vel van de bloedworst en snij in plakjes.
Bak in een hete pan met wat boter en plet met een vork tot een crumble, voeg de panko toe en blijf roeren tot de bloedworst goed is gebakken.
Schep de soep in kommetjes, werk af met de crumble en een takje kervel.
Notities
Een lekkere gebonden soep voor winterse dagen met vergeten groenten.
De bloedworst geeft aan deze soep een mooie touch.