Peterseliewortel-aardperensoepje met crumble van zwarte pens
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediƫnten
  • 2 uienin stukjes
  • 300g peterseliewortelgeschild en in blokjes
  • 300g aardperengeschild in blokjes
  • 1/2 preiin halve ringen
  • 2 aardappelengeschild en in blokjes
  • 1l kippenbouillon
  • 150ml melk
  • pezo
  • 1 bloedworst
  • 1handje panko
  • verse kervelafwerking
  • olijfolie
Instructies
  1. Verhit wat olijfolie in een ruime kookpot en stoof er de ui in glazig.
  2. Voeg de rest van de groentjes toe en laat ze enkele minuutjes mee aanstoven.
  3. Bevochtig met de bouillon en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de groentjes gaar zijn. Mix de soep met de staafmixer.
  4. Doe er de melk bij en kruid de soep naar smaak bij.
  5. Haal het vel van de bloedworst en snij in plakjes. Bak in een hete pan met wat boter en plet met een vork tot een crumble, voeg de panko toe en blijf roeren tot de bloedworst goed is gebakken.
  6. Schep de soep in kommetjes, werk af met de crumble en een takje kervel.
Notities

Een lekkere gebonden soep voor winterse dagen met vergeten groenten.

De bloedworst geeft aan deze soep een mooie touch.

Ook ideaal als hapje.