Pita broodje met tzazkiki en entrecote
Porties
1
persoon
Porties
1
persoon
Ingrediƫnten
1
pitta broodje
1
eetlepel
tzazkikisaus
zie recept
Tzatziki
1
cocktailtomaatje
1
schijf
augurk
2
stukjes
gemarineerde entrecote
1
geut
olijfolie
pezo
molen
2
koffielepels
gedroogde oregano
Instructies
Marineer de entrecote: smeer het vlees in met olijfolie aan de twee kanten en kruid hem vervolgens met pezo en de gedroogde oregano, laat hem nu een uurtje op kamertemperatuur marineren.
Maak de tzazkiki, zie recept
Tzatziki
!
Snij de tomaatjes en de augurk in plakjes.
Bak het vlees saignant of naar eigen smaak. Er moet geen vetstof in de pan want er hangt genoeg olie aan het vlees.
Bak ondertussen het pitabroodjes in de broodrooster.
Snij het vlees in mooie plakjes.
Beleg nu het broodje, eerst wat saus, daarop de tomaatjes, de augurk en als laatste het vlees.
Notities
Het vlees is ook zeer lekker op de BBQ!