Pita met aubergine kaviaar, kip en kruidig yoghurtsausje
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Yoghurtsausje
  • 1potje Griekse yoghurt
  • 1handje verse korianderfijn gehakt
  • 1handje verse bieslookfijn gesneden
  • pezo
Garnituur
  • 2 pita broodjes
  • gegrilde kip of kipkebab
  • 1 wortelfijn geraspt
  • 1 little gem slain reepjes gesneden
  • 1/4 komkommerin schijfjes gesneden
  • 1 tomaatin schijfjes gesneden
  • 1/2 uiin halve ringen gesneden
  • 25g fetaverkruimeld
Aubergine kaviaar
  • 1 auberginein de lengte gehalveerd
  • 1teentje lookin schijfjes gesneden
  • olijfolie
  • pezo
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snij de binnenkant van de twee halve aubergines in ruitpatroon, steek hier en daar een schijfje look tussen en kruid met pezo.
  3. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Zet 30 minuten in de oven en laat afkoelen. Verwijder de schijfjes look.
  4. Haal het vruchtvlees eruit met een lepel, mix glad met de staafmixer.
  5. Maak het sausje: meng de yoghurt met de bieslook en de koriander. Breng op smaak met pezo.
  6. Bak de stukjes kip op in wat boter.
  7. Verwarm de pita broodjes in een broodrooster.
  8. Snij de broodjes half open, besmeer 1 kant met de aubergine kaviaar, verdeel daarover de kip en de groentjes en werk de broodjes af met het yoghurtsausje.
Notities

Je kan voor de kip:
– restjes kip gebruiken
– zelf kippenboutjes bakken
– kant en klare kipkebab kopen.