Pita met pompoen, falafel en pesto van boerenkool
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Pita
  • 2 volkoren pitabroodjes
  • 100g falafel balletjesbv Jumbo
  • 250g butternut pompoenin blokjes
  • 35g boerenkoolfijn gesnipperd
  • 1 rode uiin halve ringen
  • 150g kikkererwtenblik
  • paprikapoeder
  • pezo
  • ras-el-hanout
  • olijfolie
Pesto
  • 75g boerenkoolfijn gesnipperd
  • 1/2 citroensap
  • 40g parmezaangeraspt
  • 30g hazelnoten
  • 1teentje look
  • pezo
  • olijfolie
  • water
  • bicarbonaat
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verdeel de pompoenblokjes, de rode ui en de kikkererwten over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en kruid goed af met pezo, paprikapoeder en ras el hanout. Hussel goed door elkaar en bak 10 minuten in de oven.
  3. Na 10 minuten doe je de boerenkool erbij en hussel je alles nog eens goed door elkaar. Zet terug 10 minuten in de oven.
  4. Maak ondertussen het sausje: blancheer de boerenkool kort in gezouten water met een beetje bicarbonaat. Giet af en spoel onder koud water. Dus het vocht eruit.
  5. Doe nu alle ingrediƫnten voor de pesto in de nutribullet en blend tot een gladde pesto. Of mix met de staafmixer. Kruid naar smaak met pezo en gebruik naar smaak olijfolie en water om de juiste consistentie te verkrijgen.
  6. Bak de falafel balletjes in wat boter of olijfolie mooi bruin.
  7. Bak de pitabroodje in de broodrooster en snij ze bovenaan open.
  8. Vul nu de pitabroodjes naar smaak met de pompoenvulling, falafelballetjes en werk af met de pesto.
Notities

Je kan de falafelballetjes zelf maken maar deze balletjes van de Jumbo zijn even lekker en een makkelijke en snelle oplossing.

Door de boerenkool ziet deze pesto heel groen en wie het niet weet zal het zeker niet proeven.

Kan als lunch en als hoofdgerecht. Als hoofdgerecht serveer je voor de grote eters best twee pita broodjes per persoon.