Pittig varkensvlees met bloemkoolrijst
Porties
3personen
Porties
3personen
Ingrediƫnten
  • 400g bloemkool roosjesfijn gemaakt in de blender tot rijst
  • olijfolie
  • 2grote sjalottenfijn gesneden
  • 1/2 chilipeperfijn gesneden
  • 1 1/2el rode currypastabv van fairtrade
  • 1 varkenshaasjeongeveer 400gram
  • 400ml kokosmelk
  • 150g sojascheuten
  • 150g jonge diepvries erwtjes
  • koriander
  • pezo
  • bicarbonaat
Instructies
  1. Stoof de sjalotjes aan in olijfolie. Voeg het pepertje en de rode currypasta toe, laat even mee aanstoven.
  2. Snij het varkenshaasje in reepjes en bak mee aan bij de sjalotjes.
  3. Blus met de kokosmelk. Laat op een zacht vuurtje 7 minuten pruttelen.
  4. Kook ondertussen de erwtjes beetgaar in water met bicarbonaat. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  5. Voeg de erwtjes en de sojascheuten toe aan het kokosmengsel. Warm nogmaals goed door en kruid eventueel bij met pezo.
  6. Doe de bloemkoolrijst in een microgolf kom en stoom de bloemkoolrijst beetgaar in 8 minuten op 750 watt.
  7. Verdeel de bloemkoolrijst en het pittig varkensvlees over de borden en werk af met koriander.
Notities

Kan ook met gewone rijst.

Bloemkoolrijst is in bijna elke supermarkt te vinden.