Pittige goulash met rijst
Porties
4
personen
Porties
4
personen
Ingrediënten
800 à 1000
g
rundsstoofvlees
pezo
paprikapoeder
1
noot
boter
3
grote
uien
fijn gesnipperd
3
teentjes
look
geperst
1
rood pepertje
zaadjes verwijderd en fijn gesneden
70
g
tomatenpuree
100
ml
rode wijn
1
geut
balsamicoazijn
1
el
venkelzaad
2
blaadjes
laurier
1
blik
tomatenblokjes met look
1
vleesbouillonketeltje
1
el
sambal oelek
of naar smaak
1
rode paprika
in stukken
1
groene paprika
in stukken
2
oranje puntpaprika’s
in stukken
rijst buideltjes
Instructies
Kruid het vlees met pezo en paprikapoeder en bak het mooi bruin in een noot boter. Dit doe je best in een kleefpan!
Haal het vlees uit de pan en bak in dezelfde pan de ui, pepertje en de look aan.
Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee aan bakken.
Blus met de rode wijn en de balsamicoazijn. Doe het vlees er weer bij.
Voeg nu de tomatenblokjes, het venkelzaad, de laurierblaadjes en het bouillonketeltje toe.
Schep nu voorzichtig alles in de slow cooker en zet hem op stand high. Dit voor ongeveer 3 uur, naargelang de grootte van de vleesblokjes.
Voeg, als het vlees gaar is, de paprika’s toe en laat nog een uurtje op stand low pruttelen.
Proef de saus en kruid naar smaak bij met de sambal en eventueel nog pezo.
Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
Dresseer de borden, schep wat rijst en goulash op de borden en werk af met een blaadje basilicum.
Notities
Goulash is een pittig wintergerecht, je krijgt het er lekker warm van na een fikse winterwandeling.