Pittige goulash met rijst
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 800 à 1000g rundsstoofvlees
  • pezo
  • paprikapoeder
  • 1noot boter
  • 3grote uienfijn gesnipperd
  • 3teentjes lookgeperst
  • 1 rood pepertjezaadjes verwijderd en fijn gesneden
  • 70g tomatenpuree
  • 100ml rode wijn
  • 1geut balsamicoazijn
  • 1el venkelzaad
  • 2blaadjes laurier
  • 1blik tomatenblokjes met look
  • 1 vleesbouillonketeltje
  • 1el sambal oelekof naar smaak
  • 1 rode paprikain stukken
  • 1 groene paprikain stukken
  • 2 oranje puntpaprika’sin stukken
  • rijst buideltjes
Instructies
  1. Kruid het vlees met pezo en paprikapoeder en bak het mooi bruin in een noot boter. Dit doe je best in een kleefpan!
  2. Haal het vlees uit de pan en bak in dezelfde pan de ui, pepertje en de look aan.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee aan bakken.
  4. Blus met de rode wijn en de balsamicoazijn. Doe het vlees er weer bij.
  5. Voeg nu de tomatenblokjes, het venkelzaad, de laurierblaadjes en het bouillonketeltje toe.
  6. Schep nu voorzichtig alles in de slow cooker en zet hem op stand high. Dit voor ongeveer 3 uur, naargelang de grootte van de vleesblokjes.
  7. Voeg, als het vlees gaar is, de paprika’s toe en laat nog een uurtje op stand low pruttelen.
  8. Proef de saus en kruid naar smaak bij met de sambal en eventueel nog pezo.
  9. Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  10. Dresseer de borden, schep wat rijst en goulash op de borden en werk af met een blaadje basilicum.
Notities

Goulash is een pittig wintergerecht, je krijgt het er lekker warm van na een fikse winterwandeling.