Pompoen-lasagne met zeevruchten, ricotta en spinazie
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 450g diepvries zeevruchtenontdooid en goed uitgelekt
  • 1/2 butternut (flespompoen)
  • 1 sjalotfijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 400g jonge spinaziegoed gewassen en gedroogd
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • 200g tomatenblokjes met lookmutti
  • 1grote hand basilicum
  • 100ml witte wijn
  • 250g ricotta
  • 80g geraspte parmezaan
  • 100g geraspte mozzarella
  • olijfolie
  • pezo
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Stoof het sjalotje aan met de look in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken, kruid met pezo. Doe in een vergiet en duw het vocht eruit.
  3. Doe in dezelfde pan weer wat olijfolie en stoof het tweede sjalotje aan. Voeg de basilicum en de tomatenblokjes toe en laat eventjes aanstoven. Blus met de witte wijn en laat wat inkoken.
  4. Doe er nu de ricotta en de parmezaan bij, zet het vuur lager. Voeg de goed uitgelekte zeevruchten toe. Kruid het geheel met pezo en haal van het vuur.
  5. Schil de pompoen en snij in dunne plakken. Probeer ze zo dun mogelijk te snijden, anders moet de lasagne straks te lang garen in de oven!
  6. Neem een ovenschaal en vet deze in met een beetje olijfolie. Stel nu de lasagne samen: begin met een laagje pompoen daarop de saus dan spinazie. Zo wissel je af tot alles op is en je eindigt met saus. Boven op de saus doe je nog wat geraspte mozzarella.
  7. Zet de schotel 35 Ć  45 minuten in de oven. Dit hangt af van de dikte van de pompoenschijfjes. Wanneer de kaas te fel kleurt, dek je hem af met wat aluminiumfolie.
Notities

Verrassende combinatie, maar een smaakvolle.