Pompoenlasagne
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediënten
Pompoenvulling
  • 2pakjes verse lasagnebladenvan elk 250 g
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 2teentjes lookgeperst
  • 2 wortelsin kleine blokjes
  • 3takken seldergeschild en in kleine blokjes
  • 1/2 auberginein kleine blokjes
  • 1 butternutpompoenin kleine blokjes
  • 500g gehaktbijvoorbeeld varkens-kalfs gehakt
  • 200ml rode wijn
  • 500ml passata
  • 200ml water
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 1geut balsamicoazijn
  • olijfolie
  • pezo
  • 200g geraspte mozzarella
Bechamelsaus
  • 60g boter
  • 60g bloem
  • 750ml melk
  • 125g mascarpone
  • 2 eigelen
  • pezono
  • cayennepeper
Instructies
Pompoen saus
  1. Doe wat olijfolie in een grote kookpot en stoof er de ui en look in glazig.
  2. Doe er de wortel, de aubergine, de selder en de pompoen erbij en roer goed om. Laat de groentjes mee aanstoven.
  3. Bak in een pan zonder vetstof het gehakt rul en voeg bij de groentjes.
  4. Blus met de rode wijn en laat eventjes inkoken.
  5. Nu mag de passata en het water erbij.
  6. Voeg nu de kruiden toe: het bouillonblokje, de laurier, de balsamicoazijn en pezo.
  7. Laat de groentjes op een zacht vuurtje beetgaar worden.
Bechamelsaus
  1. Laat de boter smelten en voeg er de bloem aan toe. Roer met een garde en laat even drogen.
  2. Giet nu al roerend de melk erbij, beetje bij beetje. Laat even goed doorkoken en haal van het vuur.
  3. Meng er nu de mascarpone en de eigelen onder. Kruid af met pezono en cayennepeper.
Lasagne
  1. Neem een ovenschaal en bouw je lasagne. Begin met de bechamelsaus, daarop lasagnevellen, dan pompoensaus. Wissel zo af tot de ingrediënten op zijn en eindig met de bechamelsaus.
  2. Op het laatste moment werk je het geheel af met geraspte mozzarella. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Notities

De selder schil je het makkelijkst met een dunschiller.

Nu hebben we de lasagne op een andere manier bereid. Kinderen zijn hier gek op, omdat hij wat zoeter is door de pompoen.