Provençaals stoofvlees
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 1kg rundstoofvlees
  • 2 uienfijn gesnipperd
  • 2teentjes lookgeperst
  • 125g spekblokjes
  • 1 preiin halve ringen gesneden
  • 2takken selderin blokjes gesneden
  • 2 wortelsin blokjes gesneden
  • 1 courgettein blokjes gesneden
  • 4takjes tijm
  • 6takjes peterselieenkel de steeltjes
  • 2bladen laurier
  • 400g tomatenblokjes
  • 400ml water
  • 1 rundsbouillonblokje
  • 250ml rode wijn
  • 100g zwarte olijven
  • pezo
  • boter
  • bruine roux
Instructies
  1. Kruid het vlees met pezo en bak bruin in een pan met boter. Haal uit de pan, doe het vlees in een grote kookpot.
  2. Bak in de pan van het vlees de spekblokjes aan, voeg de ui en de look toe, blus met de rode wijn. Schep alles bij het vlees giet er de tomaten blokjes en het water bij.
  3. Kruid met het bouillonblokje, het laurier, de tijm en de peterselie stengels. Voeg de selder, de wortel en de prei toe, laat het vlees garen op een zacht vuurtje, 1 à 2 uur.
  4. Doe wanneer het vlees gaar is de courgette en de olijven erbij, laat nogmaals 20 minuten pruttelen. Bind de saus eventueel met bruine roux. Proef en kruid indien nodig nog bij met pezo.
Notities

Lekker met puree, kroketjes of frietjes.