Provençaalse papillot met zalm en ratte patatjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
De papillot
  • 2stukjes zalmontdaan van de vel
  • 1/2 courgettein brunoise
  • 1 wortelin julienne
  • 10tal gemengde kerstomaatjesgehalveerd
  • 1klein teentje lookgeperst
  • olijfolie
  • 12 zwarte olijven
  • pezo
  • 1koffielepel gedroogde tijm
  • 1koffielepel gedroogde oregano
  • 2takjes verse tijm
  • 1geut witte wijn
De ratte patatjes
  • 6tal ratte aardappelenbeetgaar gekookt en afgekoeld
  • 2teentjes look
  • 2takjes rozemarijn
  • grof zout
  • olijfolie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle groentjes samen in een kom en kruid met de tijm, de oregano, de look en pezo. Meng alles goed onder elkaar met een geutje olijfolie.
  3. Zet twee ovenschaaltjes klaar met in elk een vel bakpapier en verdeel hierover de groentjes.
  4. Leg in elke papillot 6 olijven.
  5. Kruid de zalm met pezo en plooi het dunne stukje naar onder. Leg de vis op de groentjes met nog een vers takje tijm en maak de papillot vast met keukentouw. Giet nog een geutje witte wijn langs boven over de vis, maar sluit de papillot weer goed af.
  6. Zet de papillot op een bakplaat.
  7. Doe de ratte patatjes in een ovenschaal en kruid ze met wat grof zout, enkele gekneusde teentjes look en de takjes rozemarijn. Besprenkel met olijfolie. Zet ze bij de vis op de bakplaat.
  8. Schuif alles samen een half uurtje in de oven.
Notities

Ook lekker met andere vis en probeer dit zeker een keertje op de BBQ, gebruik dan wel aluminiumfolie in plaats van bakpapier.

Ook de patatjes kunnen op de BBQ in een aluminium schaaltje.

Best een BBQ die je kan sluiten!