Puree van zoete aardappel en feta
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2 sjalotjesfijn gesneden
  • 1teentje lookgeperst
  • 1/2 chilipeperfijn gesneden
  • 350g zoete aardappelin blokjes gesneden
  • 1koffielepel paprikapoeder
  • 10 half zongedroogde tomaatjesin stukjes gesneden
  • 50g rucola
  • 2 lente-uitjesin ringetjes gesneden
  • 125g fetaverkruimeld
  • 2el walnotengeroosterd in een droge pan, grof gehakt
Instructies
  1. Stoof de sjalotjes, de look en de chilipeper aan in wat olijfolie.
  2. Voeg de zoete aardappelblokjes toe.
  3. Kruid met paprikapoeder en zout.
  4. Voeg een geut water toe en laat alles gaar worden. Pureer de zoete aardappelen met een pureestamper, breng op smaak met pezo en een geut olijfolie.
  5. Hak de rucola grof.
  6. Verdeel de puree over twee borden, daarop de feta en de rucola. Werk af met de lente-uitjes en de walnoten.
Notities

Naar een recept van Sandra Bekkari.

Door de recepten van Sandra ben ik zoete aardappelen leren waarderen. Ik was er eerst niet echt fan van.