Rauwe zalm met avocado
Porties
4glaasjes
Porties
4glaasjes
Ingrediënten
  • 1 avocado
  • citroensaptegen het verkleuren van de avocado
  • 2 lente-uitjeshet groen in ringetjes gesneden
  • pezo
  • 2el citroensap
  • 1el limoensap
  • 1theelepel mosterd
  • 3el olijfolie
  • 1el dillefijngehakt
  • 200g rauwe zalmheel fijn gesneden
Instructies
  1. Maak de marinade voor de zalm: meng het citroensap, limoensap, mosterd, olijfolie en de dille onder elkaar en meng onder de zalm, kruid met pezo. Proef af en toe. Dek af en zet in de koelkast.
  2. Snij de avocado in twee, haal de pit eruit en haal de schil eraf, doe deze in een maatbeker en mix fijn. Kruid ook wat af met pezo en citroensap.
  3. Doe nu wat van de zalm in glaasjes, daarop de avocado crème en werk af met een plukje dille.
Notities

Voor de foto heb ik het in een vormpje op een bordje gedresseerd. De hoeveelheden zijn voldoende voor twee voorgerechtjes. Als je deze hoeveelheden verdeelt in amuse glaasjes, heb je zeker genoeg voor 4 tot 6 hapjes.

Zorg ervoor dat de zalm zeer vers en goed gekoeld is.