Restjes salade
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 1/2 rode ui
  • 4roosjes gekookte bloemkool
  • 4roosjes gekookte broccoli
  • 1handvol gekookte boontjes
  • 1/2 rode punt paprika
  • 8 kerstomaatjes
  • 1handjes gekookte princesboontjes
  • 5cm komkommer
  • 2handjes rucola
  • 100g feta
  • 2eetlepel yoghurt
  • 1eetlepel mayonaise
  • pezo
  • beetje citroensap
  • tandoorikruiden
  • 2 lente-uitjes
  • 2topjes basilicum
Instructies
  1. Was de sla en leg op de borden.
  2. Leg de bloemkool, de broccoli en de boontjes op de sla.
  3. Was de tomaatjes en verdeel over de borden.
  4. Was de komkommer en snij in fijne reepjes, verdeel ook over de salade.
  5. Was en snij de paprika in reepjes en verdeel over de borden.
  6. Snij de ui in fijne ringen en voeg toe.
  7. Verkruimel de kaas erover.
  8. Maak nu de dressing: meng de yoghurt met de mayonaise en kruid met pezo en de tandoorikruiden, werk af met een beetje citroensap.
  9. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  10. Werk de salade af met de dressing, de lente-uitjes en wat basilicum.
Notities

Wie heeft er nooit eens allerlei restjes in de koelkast staan?

Wel daar is deze salade uit gemaakt: uit alles wat er nog in onze koelkast stond en de salade was zeer geslaagd.

Gebruik gewoon wat je in huis hebt.

Lekker met een stukje stokbrood.