Risotto met broccoli, champignons en zalm
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 150g risottorijst
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 500ml water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 30g parmezaan
  • 1nootje boter
  • 1 broccoliin roosjes en beetgaar gestoomd
  • 250g kastanje champignonsin schijfjes
  • dilleafwerking
  • 2handjes spinazie
  • 300g zalmin blokjes gesneden
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in olijfolie. Voeg de risotto toe en bak glazig.
  2. Los 1/2 bouillonblokje op in 500 ml water.
  3. Voeg telkens wat bouillon toe aan de risotto, laat verdampen en voeg dan weer wat bouillon toe, dit tot de risotto gaar is.
  4. Bak ondertussen de champignons in wat olijfolie aan, kruid met pezo.
  5. Roer de champignons, de spinazie en de broccoli onder de risotto. Werk de risotto af met een nootje boter en de Parmezaanse kaas.
  6. Bak de blokjes zalm aan in wat boter en kruid met pezo. Ze mogen nog glazig zijn.
  7. Serveer de risotto met de blokjes zalm en werk af met wat dille.