Rode linzenpasta met vegetarische saus
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 320g linzenpastaverkrijgbaar bij Delhaize, Albert Heijn enz…
  • 1/2 rode uifijn gesnipperd
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 2takken seldergeschild en in boogjes
  • 1blik tomatenpuree140 g
  • 4kleine wortelsgeschild en in schijfjes
  • 2 rode paprika’sin blokjes
  • 1 courgettein blokjes
  • 6grote champignonsin brunoise
  • 200g seitan gehakt
  • gedroogde oregano
  • pikante spaghettikruiden
  • spaghetti kruiden
  • pezo
  • gemalen kaasnaar smaak
  • olijfolie
Instructies
  1. Stoof de uien glazig in een grote kookpot met wat olijfolie.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en laat eventjes meegaren.
  3. Doe er nu de selder, de worteltjes, de paprika’s en de courgette bij.
  4. Doe in een pan wat olijfolie en verhit, bak hierin de champignons aan. Voeg ze daarna bij de groentjes.
  5. Doe ook het seitangehak bij de groentjes.
  6. Kruid het geheel met de spaghettikruiden, oregano en pezo. Voeg ook een geutje water toe. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanzetten. Gaar tot alles beetgaar is.
  7. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet af en spoel kort onder koud stromend water.
  8. Serveer de pasta in diepe borden met saus en werk indien gewenst af met wat geraspte kaas.
Notities

De linzenpasta is glutenvrij, maar het seitangehakt niet. Voor een glutenvrij recept, gebruik je biologisch tofu-roerbak-gehakt, verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Een echte vleeseter mist hierin geen vlees, zo smaakvol is deze pasta, zeker als je het het goed afkruidt!